Студенти от Американския с филм за хората с „бензин в кръвта“ от Благоевград

Студенти от Американския университет  направиха филм за моторните спортове и  разказаха за хората с „бензин в кръвта“ в Благоевград. „Моторград“ включва три дигитални разказа и кратък документален филм, които изследват особеностите, предизвикателствата и трудностите за мотоциклетистите от Благоевградска област. Проектът „Моторград“ е дипломната работа на студентите по „Журналистика и масови комуникации“ от АУБ Виктор Харитон (Украйна) и Йенлик О’Нийл (Казахстан).

Авторите на начинанието ще направят кратко въведение към проекта, последвано от филмова прожекция на 25-минутния документален филм, дискусия и неформален коктейл.

Екипът на „Моторград“ си поставя за цел да даде повече гласност на силната регионална общност за моторни спортове и да разкаже за хората с „бензин в кръвта“, които въпреки проблемите остават верни на своята страст. Късометражният документален филм ще бъде представен на различни местни и международни филмови фестивали. Представянето на проекта „Моторград“ и на едноименния документален филм ще бъде на 8 февруари от 19.30 часа.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *