Деница Симеонова и Бойко Благоев участват в симулация на Европейския съюз в Американския университет в България

На 19-ти април от 16:45 часа, в театър „Д-р Карл Джераси“ в Студенски център „Америка за България“ на Американския университет в България (АУБ), студентският клуб организира събитие под названието „Модел Европейски съюз 2024“.

Темата на симулацията, която е вече традиционна и популярна в академичните среди, е „Отвъд границите на ЕС: Разширяване, засилена отбрана и реформа на Шенген“. Специални гости на тазгодишното издание са Деница Симеонова, народен представител и заместник-председател на Комисията по въпросите на Европейския съюз, и Бойко Благоев, заместник-ръководител на Представителството на Европейската комисия в България и ръководител на отдел „Комуникации“.

Г-жа Симеонова ще открие събитието с презентация за работата на Европейския съюз, представяйки важни аспекти на дейността и ролята на институциите в него. Г-н Благоев също ще вземе участие, споделяйки опит и перспективи от страна на Европейската комисия.

Симулацията предоставя уникален опит на участниците да разберат процесите на вземане на решения в Европейския съюз, като се поставят в ролята на евродепутати и дипломати. Предвидените около 80 участници – ученици и студенти от различни страни като България, Румъния, Литва, Турция, Великобритания, Украйна, ще обсъждат и разглеждат актуални въпроси от европейската агенда.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *