Как знамето обедини Италия и България в изложба?

Символът на знамето е общата свързваща нишка в  изложба на Италия и България. Общият знаменател  отприщи различни естетически динамики, за да се достигне до изненадващи артистични решения.

Експозицията на Италианския културен институт „Идентичност между символика и цветове“ впечатли гостите на Градска художествена галерия. Изложбата, която съчетава изящния детайл от Италия и България, бе открита от директора на Италианския културен институт в  София Луиджина Педди и директора на благоевградската галерия Иван Милушев.

„Това е експозиция, вдъхновена от споделените ценности между артисти от Академията по Изящни изкуства Брера в Милано и Българската художествена академия в София. Изложбата е по повод тазгодишното председателство на България на Съвета на Европейски съюз.

Тя представя едни различните артистични траектории на авторите, събрани  около символа на Обединението, мира и социалното разбирателство, изразяват катарзиса на абстрактната концептуалност, която освобождава въображението и гениалната артистична креативност“, каза при откриването Луиджина Педди, която остана очарована от Градска художествена галерия като зали, локация, професионализъм на екипа, както и от Общината, която е вложила средства, за да има дом за изкуството.

Всеки желаещ може да разгледа уникалната по своя замисъл експозиция в залите на Градска художествена галерия през следващите дни.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *