Шефът на онкоболницата: Работим по правилата

Онкоболницата в Благоевград  е контролирана от  Здравната каса  почти ежеседмично, каза за Агенция БГ управителят  д-р Георги Георгиев. Тя е едно от лечебните заведения, в които влезе вчера Специализираната прокуратура. Според  Георгиев се работи според всички правила на НЗОК.  За него  не би трябвало да има злоупотреби, тъй като към болницата има специализиран бокс.  В него магистър-фармацевт приготвя и разрежда разтворите за индивидуалните вливания за всеки пациент. След това остатъците се съхраняват, за да се използват при подобни случаи.  Смята, че онкоболните трябва да бъдат спокойни за лечението си.

„Всички документи, които са ни изискани, сме ги предоставили, оказахме съдействие на проверяващите. Има изисквания и правила, по които се работи. Спокоен съм, нямам някакви притеснения по отношение на протичането на самия лечебно-диагностичен процес. И аз чакам да видя какви ще бъдат заключенията”, каза д-р Георги Георгиев.

Осем души бяха задържани при спецакцията на прокуратурата в болници за онкологично лечение. Проверките са за злоупотреби с медикаменти. Съмненията са, че са изписвани едни лекарства на болните, а са им вливани други.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *