Плевнелиев разчита на кадри от АУБГ за бизнеса си

Президентът на България Росен Плевнелиев (мандат 2012-2017г.) е сред първите с принос към стипендиантската програма за възпитаници на Американския университет. Плевнелиев е и сред основните фигури, представители на бизнеса, които ще се срещнат отново със студенти в търсене на даровити кадри, възпитаници на американския университет, за българския бизнес.

Rising Impactors е стипендиантска програма, създадена с мисъл за бъдещето и в духа на мисията и целите на Американския университет в България (АУБ). Уникалната стипендия вече две години предоставя възможност на млади хора, които с делата си са допринесли за положителна промяна в своята общност, да получат качествено образование и да продължат да бъдат носители на промяна.

Уебинар на Американския университет в България разказва за възможностите, които предоставя уникалната програма Rising Impactors. Уебинарът е на 23 юни от 16:00 ч.

Сред говорителите на уебинара ще бъдат Ирена Мачева, директор „Развитие“ в АУБ, която ще разкаже повече за програмата, президентът Росен Плевнелиев (мандат 2012-2017 г.), Ираван Хира от HPE/Selectium и Надя Синигерска от КонтурГлобал, които ще споделят защо техните компании избраха да подкрепят инициативата.

Спечелилите стипендията – самите Rising Impactors Тия Каишева, Ренета Георгиева и Анета Гергинова ще представят своите печеливши проекти.

Програмата Rising Impactors не само подпомага бъдещите лидери на България, но е и мощен инструмент в ръцете на специалистите, които отговарят за важните социални проекти на бизнеса. Корпоративната социална отговорност става все по-съществена част от позиционирането на компаниите като предпочитан работодател. В същото време инициативите с фокус образование и развитие на младите хора в България предизвикват широк обществен интерес и се отличават със своята иновативност, като издигат корпоративната социална отговорност на едно ново, по-визионерско ниво. Защото инвестицията в младите е инвестиция в нашето по-добро общо бъдеще.

Ето защо, Rising Impactors се съфинансира с дарения от водещи работодателски организации, компании, фондации и частни лица, които споделят ценностите на АУБ да подпомага следващото поколение лидери в българското общество с пряката подкрепа на бизнеса.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *