Идеи за декориране на банята с осветителни тела

Когато мислим за банята, най-вероятно си представяме леко, проветриво пространство, готово да ни посрещне в нейната топла и уютна прегръдка. Но не всички бани имат прозорци, които могат да пропускат мека естествена светлина през деня. Какво да правите вечер без светлина? Или какво да кажем за компактните бани с недостатъчно количество светлина? Ето няколко идеи!

Разсеяна атмосферна светлина

Осветлението в банята играе фундаментална роля и не можем без него, от дифузна светлина и огледално осветление до класически тела и алтернативни дизайни.

Нека започнем с общото осветление в банята. Има богат избор на осветителни тела, монтирани на тавана: минималистични модели като таванните лампи са предназначени за не много високи тавани. Внушителните и ефектни полилеи, от друга страна, са полезни при обзавеждане на бани с голяма височина.

За да създадете специално атмосферно осветление, можете да инсталирате неоново или LED осветление в окачения таван в банята: завършеният резултат ще ви впечатли. И ако искате да подчертаете определен ъгъл на стаята, като душ или вана, прожекторите и диодите ще бъдат особено ефективни за това.

Огледален източник на светлина

За да получите оптимално осветление, което няма да създава сенки и ще ни позволи да видим отражението си в огледалото без никакви проблеми, препоръчваме да обърнете внимание на класическите странични осветителни тела. Те създават равномерно и добре разпределено осветление, особено ако са поставени на оптималната височина спрямо огледалото.

Минималистично настроение

Ако харесвате лаконични решения, нека разгледаме варианти, при които минимализмът се интерпретира в осветителните елементи. Огледалото в зоната на умивалника с интегрирано осветление отстрани или по периметъра има предимството, че осветлението излъчва достатъчно светлина, за да осветява равномерно лицето.

LED светлината зад огледалото е идеална за създаване на директна, ярка светлина. Тази лед лампа може да се монтира на огледало от всякакъв размер и винаги ще осигурява достатъчно светлина за всички ежедневни задачи.

Ще бъде ли достатъчно? Не, осветлението зад огледалото за баня ще изглежда много по-ефективно заедно с лампите, които са инсталирани директно върху огледалото или с висящи полилеи. Максимално ефективно решение!

Компактна баня

За малки бани се препоръчва да се създадат множество точки за осветление. В този случай таванната лампа може да се комбинира със стенна лампа (инсталирана около огледалото или в зоната на душа). Директната светлина, излъчвана от прожекторите, трябва да се избягва и да се предпочита дифузната светлина. А вие кое осветление за баня предпочитате?

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *