Барабанчик огласи Симитли в памет на Апостола

Стотици  вкупом с почит пред Апостола на свободата в Симитли. Шествие, предвождано от барабанчик, даде началото на 149-та годишнина от гибелта на великия Апостол на свободата – Васил Левски.

Начело застанаха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет – Вилимир Александров и народният представител Стефан Апостолов. Пред бюст – паметника на Апостола на свободата, разположен в мемориалния парк на Симитли на площад „Септември“, се събраха граждани и гости, зам.-кметове на община Симитли, кметове на селата от общината, общински съветници, служители на Общинска администрация, представители на образователни институции, културни дейци и други. Венци и цветя в знак на признателност пред националния герой на България положиха и Blue brothers – Симитли, които са привърженици на ФК „Левски“ (София). Десетки признателни жители на общината сведоха глава пред живота и делото на Васил Иванов Кунчев в днешния съботен ден.

По повод годишнината от обесването на Васил Левски, ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли бяха подготвили кратък рецитал, посветен на Апостола на свободата. Пред присъстващите бяха представени и едни от най – красивите български стихотворения, посветени на революционера, който бива убит, борейки се за свободата на България!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *